23.6.09

Έρωτας και μακροζωία...
Έρωτα, που ορμάς
και γεμίζεις την πλάση,
που στ’ απαλά τα μάγουλα
της κόρης νυχτερεύεις,
που σεργιανάς τις θάλασσες
και των ξωμάχων τα κατώφλια (...)
φωλιάζεις στο κορμί και το μανίζεις.

Σοφοκλής, Αντιγόνη (2.500 χρόνια πριν)

Γνωρίζατε πως
η σωματική επαφή δύο ανθρώπων,
πέρα από την απόλαυση της στιγμής,
αφήνει το σημάδι της
και στον οργανισμό τους,
βελτιώνοντας την φυσική
και πνευματική τους κατάσταση
και οδηγώντας στη μακροζωία...;;;


Δεν χρειάζεται να είστε γιατρός για να αντιληφθείτε τις πρώτες θετικές συνέπειες στον οργανισμό σας.

Ανάμεσα σ' αυτές, είναι η αναζωογόνηση του μυαλού και του σώματος, η καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και η ενίσχυση του αμυντικού συστήματος του οργανισμού απέναντι σε διαφόρων ειδών ασθένειες.

Σύμφωνα με έρευνες, η ενεργός σεξουαλική ζωή αυξάνει τις πιθανότητες μακροζωίας και βοηθά στη διαχείριση και αποφυγή του πόνου.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι θωρακίζει τον οργανισμό από συγκεκριμένους τύπους καρκίνου και είναι αποδεδειγμένο ότι μειώνει τις πιθανότητες κατάθλιψης.

Μια ορμόνη, πολλά οφέλη!

Το πλέον πιθανό, είναι ότι το στοιχείο που συνδέει την αφροδίσια διέγερση με τα παραπάνω οφέλη για την υγεία των ερωτευμένων είναι η ορμόνη ωκυτοκίνη.
Η συγκεκριμένη ορμόνη είναι γνωστή για την λειτουργία της στον έλεγχο των μυών της μήτρας κατά τη διάρκεια της γέννας, όμως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα επίπεδά της αυξάνονται κατακόρυφα κατά τη διάρκεια ενός οργασμού, οπότε η περιεκτικότητά της ωκυτοκίνης στον οργανισμό είναι έως και πέντε φορές μεγαλύτερη.

Επιπλέον, πειράματα που έχουν γίνει σε ζώα έχουν δείξει την «άλλη» πλευρά της ορμόνης. Είναι εκείνη που βοηθά τους ανθρώπους να δημιουργούν ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς.
Αν και εκκρίνεται στον εγκέφαλο, εν τέλει κυκλοφορεί στον οργανισμό μαζί με το αίμα, φτάνοντας σε όλους τους μυϊκούς ιστούς και τις νευρικές ίνες, βοηθώντας στην σταθεροποίηση της θερμοκρασίας και της πίεσης του αίματος, την επούλωση των πληγών, ακόμα και την άμβλυνση του πόνου.
Παρ' όλα αυτά θεωρείται μάλλον απίθανο να είναι η ωκυτοκίνη υπεύθυνη για όλα τα οφέλη της ερωτικής επαφής.

Ερευνητές στη Σουηδία, κατάφεραν να αποδείξουν ότι η ωκυτοκίνη βοηθά στην ταχύτερη επούλωση των πληγών. Χρησιμοποιώντας την ορμόνη σε εναίσιμη μορφή γιάτρεψαν τραύματα σε ποντίκια με ρυθμό διπλάσιο του κανονικού.

Όμως, ποιες είναι οι σχετικές γνώσεις που έχει κατακτήσει η επιστήμη μέχρι σήμερα;

Οι πλέον ισχυρές αποδείξεις που συνδέονται με τα οφέλη που αποκομίζει η καρδιά από την ερωτική επαφή προέρχονται από έρευνες που έχουν γίνει για την αεροβική άσκηση.

Κάθε σεξουαλική συνεύρεση απαιτεί την κατανάλωση τουλάχιστον 200 θερμίδων, αριθμός περίπου ίδιος με αυτό των θερμίδων που καταναλώνονται μετά από μισή ώρα ζωηρού τζόκιγκ.
Κατά τη διάρκεια του οργασμού, οι παλμοί της καρδιάς και η πίεση του αίματος διπλασιάζονται, υπό την επιρροή της ωκυτοκίνης.

Πρόσφατες έρευνες μάλιστα, εστιάζονται σε δύο επιπλέον ορμόνες, στην δεϋδροεπιανδροστερόνη (DHEA) και την τεστοστερόνη, και οι δύο από τις οποίες συνδέονται άμεσα με το γενετήσιο ένστικτο.

Επιπλέον όμως, συνδέονται και με τη μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης καρδιαγγειακών ασθενειών αλλά και την προστασία της καρδιάς μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 70, ο Dr. B. Whipple, μαζί με την ανακάλυψη του γυναικείου σημείου G, έκανε γνωστή και μια από τις πλέον δραστικές επιδράσεις της ωκυτοκίνης: την άμβλυνση του πόνου.
Σύμφωνα με την έρευνα του δρ. Whipple, μια γυναίκα κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί να αντέξει έως και 110% περισσότερο πόνο.

Κατά την ίδια έννοια αποκαλύφθηκε επίσης η σχέση της ερωτικής επαφής και της μείωσης του άγχους, καθώς κατά τη διάρκεια του οργασμού ενεργοποιούνται στον εγκέφαλο τα κέντρα εκείνα που συνδέονται με την ηρεμία.

Ένα πείραμα που διεξήχθη το 1999 ανάμεσα σε σπουδαστές κολεγίου αποκάλυψε ότι τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης -ενός αντισώματος που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού- ήταν 30% αυξημένα στους εθελοντές που είχαν δύο ερωτικές επαφές την εβδομάδα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι
τα επίπεδα του αντισώματος
στον οργανισμό

όσων
δεν είχαν καμία συνεύρεση
αλλά και όσων
είχαν περισσότερες από δύο
στο διάστημα της εβδομάδας,

ήταν ακριβώς τα ίδια!!!


Ίσως, τελικά,
υπάρχει μια
συγκεκριμένη αναλογία

που ισχυροποιεί στο μέγιστο βαθμό
το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αποδεικνύεται και εδώ ότι,
το «παν μέτρον άριστον»,
που μας συμβούλευαν οι «παπούδες» μας, Αρχαίοι Έλληνες,

όπου εφαρμόζεται πετυχαίνει!!!
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails Bookmark and Share