29.1.10

Αναζητώντας τη "Δίδυμη" ή "Αδελφή" Ψυχή

Μερικούς ανθρώπους τους συμπαθούμε με την πρώτη ματιά, άλλους τους αντιπαθούμε και μας απωθουν, χωρίς να μας έχουν κάνει κάτι, χωρίς να τους γνωρίζουμε.
Κάποιους τους ερωτευόμαστε, τους ποθούμε, λιώνουμε για χάρη τους, ενώ για κάποιους άλλους αδιαφορούμε ή τους ξεχνάμε.

Υπάρχει όμως και μια πολύ ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων:
Αυτούς που όταν τους συναντήσουμε, νιώθουμε αμέσως ότι κάτι βαθύτερο μας συνδέει, ότι κάπου τους έχουμε ξαναδεί, ότι τους γνωρίζαμε μια ολόκληρη ζωή.
Είναι περίεργο συναίσθημα, δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε ακριβώς.
Κάποιες φορές νομίζουμε ότι είναι φιλία, κάποιες φορές ότι είναι έρωτας.


Η ψυχή μας έχει μνήμη
Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Πλάτωνας, που λέει πως η ψυχή μας πριν κατοικήσει στο σώμα μας έχει γνώση όλων αυτών των θεμάτων, που είναι αντικείμενα θεωρητικών ερευνών αλλά και τις αναμνήσεις της προηγούμενης ζωής.
Κατά την ενσωμάτωσή της όμως τα ξεχνάει…
Έχει πάντως τη δυνατότητα να τα ξαναθυμηθεί και συχνά το καταφέρνει!

Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε έχουμε ελπίδες να συναντήσουμε την ''αδελφή ψυχή'' μας, αφού ακόμα και εμείς να μην την αναγνωρίσουμε με την πρώτη ματιά, η ψυχή μας τη θυμάται...
Είναι όμως τόσο απλό και εύκολο όσο ακούγεται;

Υπάρχουν άνθρωποι που για χρόνια, ή και μια ολόκληρη ζωή προσπαθούν να συναντήσουν άλλους ανθρώπους, αναζητώντας το άλλο τους μισό, αλλά ποτέ δεν το συναντούν και η αέναη αναζήτηση συνεχίζεται.
Δεν ξέρουν τι ψάχνουν ή δεν ψάχνουν ουσιαστικά, ίσως επειδή δεν έχει ξυπνήσει μέσα τους η πραγματική ανάγκη για την απόλυτη ένωση.

Για να βρει κάποιος θα πρέπει να ψάξει, αλλά κατά τον Πλάτωνα, κανείς δεν ψάχνει ουσιαστικά για κάτι αν δεν είναι πραγματικά πεπεισμένος πως δεν το έχει.
Aυτή η ανάγκη είναι που ευαισθητοποιεί την ψυχή μας.
Η ευαισθητοποίηση γεννά την επιθυμία για την απόλυτη ένωση με το ιδανικό ταίρι που θα μας συμπληρώσει, θα μας ολοκληρώσει και θα μας κάνει να ξεχάσουμε την υπαρξιακή μας μοναξιά.
Κανένας δεν ερωτεύεται αν είναι ικανοποιημένος από ότι έχει κι από ότι είναι.
Ο έρωτας γεννιέται από μια καταθλιπτική φόρτιση, που χαρακτηριστικό της είναι η αδυναμία να βρει κανείς στην καθημερινότητά του κάτι που να αξίζει τον κόπο να ζει.

Ο Edgar Cayce αναφέρεται στα αναγνώσματά του σ' αυτήν την έντονη ανάγκη του ανθρώπου για συντροφικότητα.
Λέει πως, συχνά εκφράζεται σαν μια επιθυμία, σαν οδηγία για ένωση με το Θεό, βαθιά επιθυμία για ένωση με ένα άλλο πρόσωπο.
Ίσως τότε έχει φτάσει η στιγμή να συναντήσουμε το άλλο μας μισό, το πρόσωπο που αυτό και μόνο θα ήταν άξιο να αγαπηθεί και να αγαπήσει.
Δυστυχώς όμως, συχνά πέφτουμε έξω, καθώς ο κεραυνοβόλος έρωτας και όλη αυτή η «μαγική» θύελλα και ο αναβρασμός στην ψυχή μας που μας ξεσηκώνει, έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτό που νιώθει κάποιος συναντώντας την αδελφή ψυχή του.

Πολυάριθμοι κοινωνιολόγοι έχουν αναλύσει και περιγράψει τις καταστάσεις αναβρασμού που προκαλεί ο έρωτας και ένας από αυτούς, ο Durkheim το περιγράφει λέγοντας πως ο άνθρωπος που τις ζει, έχει την εντύπωση πως εξουσιάζεται από δυνάμεις που έρχονται από έξω, που τον παρασύρουν και που δεν μπορεί να τις κυριαρχήσει.
Νιώθει πως τον έχουν μεταφέρει σε έναν κόσμο διαφορετικό από εκείνον που κυλά η καθημερινή ζωή, η ιδιωτική του ζωή.
Σ' αυτόν τον κόσμο η ζωή δεν είναι μονάχα εντατική αλλά και ποιοτικά διαφορετική.
Ο άνθρωπος αδιαφορεί και ξεχνά εντελώς τον εαυτό του, δίνεται ολόψυχα στα κοινά συμφέροντα.
Οι δυνάμεις αυτές συχνά νιώθουν την ανάγκη να επεκταθούν, τότε η ανώτερη αυτή ζωή βιώνεται με τόση ένταση και με τρόπο τόσο αποκλειστικό, ώστε υπερπληρώνει τις συνειδήσεις και παραμερίζει σχεδόν ολότελα τις εγωιστικές ανησυχίες.

 

Η επώδυνη αναζήτηση...
Αν δεχτούμε τη θεωρία της μετενσάρκωσης, που είναι κοινή αντίληψη σε αμέτρητες φιλοσοφίες και θρησκείες και που απ' αυτήν προέρχεται και η πεποίθηση πως κάποτε θα συναντηθούμε με την αδελφή ψυχή μας, τότε δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα τη συναντήσουμε σ' αυτή τη ζωή, καθώς η ψυχή μας κάνει αμέτρητα ταξίδια έως ότου εκπληρώσει πλήρως το σκοπό για τον οποίο μετενσαρκώνεται.
Στην εξέλιξη αυτού του ταξιδιού θα βοηθήσουν όλοι εκείνοι που μισήσαμε ή αγαπήσαμε σε προηγούμενες ζωές και που πιστεύεται πως συναντούμε σε κάθε καινούργιο μας ταξίδι.

Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί "μα δεν είναι λάθος της ψυχής να γεννιέται με αυτούς τους όρους;"
Οι όροι αυτοί είναι συχνά τόσο δυσμενείς για τις δίδυμες ψυχές που βασανίζονται μέχρι να βρεθούν, αλλά το εάν οι περιστάσεις είναι ευνοϊκές ή δυσμενείς, και αν τελικά παίρνει ικανοποίηση η μία από την άλλη ή όχι καταδεικνύει το εάν είναι τελικά δίδυμες ψυχές.
Αυτό είναι μέρος την αναζήτησης, καθώς επίσης και μέρος της εξέλιξής μας και επομένως δεν είναι λάθος.
Ωστόσο, δυο αδελφές ή δίδυμες ψυχές δεν είναι απαραίτητο να είναι εραστές.
Δύο άνθρωποι μπορεί να έχουν συμπεριφορές και βιώματα από την παιδική ηλικία τους, ή να φέρουν κάποιες ιδιότητες ή ικανότητες εκ γενετής που να ταιριάζουν απόλυτα με κάποιου άλλου.
Δε χρειάζεται καν να είναι του αντίθετου φύλου.
Μπορεί να είναι άτομα του ίδιου φύλου.
Μπορεί να είναι φίλοι ή συνεργάτες στη ζωή, είναι όμως δύο δίδυμες ψυχές.

Όπως και να έχει όμως, είναι η κατάλληλη απάντηση στην ερώτηση της δικής μας ψυχής.
Κάθε πρόσωπο είναι μια ερώτηση και κάθε πρόσωπο είναι μια απάντηση.
Έτσι, όταν δύο άνθρωποι συναντιούνται και ένας από δύο είναι μια ερώτηση και ο άλλος είναι η απάντηση σε εκείνη την ερώτηση, τότε είναι δίδυμες ψυχές.
Αλλά, δυστυχώς, συνήθως συναντιούνται είτε δύο ερωτήσεις, είτε δύο απαντήσεις.
Κάποιος απαντά στην ερώτηση του άλλου, με δεδομένο ότι κάθε πρόσωπο είναι μια ερώτηση και συγχρόνως μια απάντηση για κάποιον άλλον.
Αυτές οι δύο ψυχές, που οι ιδιότητές τους ταιριάζουν απόλυτα η μία με την άλλη, γίνονται φίλοι, συνεργάτες, εραστές, τη στιγμή που συναντιούνται, και βρίσκουν μια ικανοποίηση που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ πριν ακριβώς, επειδή όλη η ζωή τους έχει υπάρξει μια ερώτηση και ξαφνικά απαντιέται.
Αυτό μπορεί να έρθει νωρίς ή αργά στη ζωή, αλλά έρχεται ένας καιρός στη ζωή των περισσότερων ψυχών, όταν συναντούν κάποιον, που είναι η απάντηση στην ερώτηση της ψυχής τους.
Οι ψυχές δεν χρειάζονται να ξέρουν ποια είναι η ερώτηση ούτε ποια απάντηση αντιπροσωπεύουν για κάποιον άλλον και φυσικά δεν ξέρουν ούτε την δική τους απάντηση, αλλά όταν έρχεται ξέρουν ότι τη βρήκαν, νιώθουν μεγάλη ικανοποίηση και πληρότητα, και ασυναίσθητα ξέρουν ότι είναι η απάντηση στην ερώτησή τους.
Μπορεί αυτές οι δυο ψυχές στο παρελθόν να υπήρξαν φίλοι ή εραστές ή γονείς με παιδί αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι γνωρίζονταν για πολλά χρόνια και πολλά χρόνια πριν σε μια προηγούμενη ζωή.

Πολύ συχνά οι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν όταν συναντούν τη δίδυμη ψυχή τους, ή και το αντίθετο, πολύ συχνά το ξέρουν και όμως δεν αισθάνονται βέβαιοι.
Μπορεί να συμβεί να γνωρίσουμε περισσότερες από μια αδελφές ψυχές ή συντρόφους ψυχής στη ζωή μας.
Λένε ότι, μαθαίνουμε πολλά από ζωή σε ζωή και υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσουμε.
Ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους που έχουν κάποια μηνύματα να μας μεταφέρουν ή κάποια μαθήματα να μας δώσουν και αντίστοιχα εμείς σε κάποιους άλλους, που έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό.
Πολύ συχνά αγνοούμε τα μηνύματα και τους ανθρώπους που εκπληρώνουν αυτό το σκοπό, πολλές φορές τα κατανοούμε πολύ αργότερα, αφού έχουν φύγει από τη ζωή μας.
Τα μαθήματα, κάποιες φορές, είναι ευχάριστα και εύκολα, αλλά μπορεί να είναι και επίπονα κατά περιόδους. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να προσελκύσουμε 
την αδελφή ψυχή στη ζωή μας;

Αν και κυκλοφορούν πολλά σχετικά βιβλία, είναι μάλλον ακατόρθωτο, η ιδανική δίδυμη ψυχή μας να μας κτυπήσει την πόρτα.
Δυστυχώς δε συμβαίνει όπως περιγράφεται!

Μπορούμε όμως, να ανοίξουμε την καρδιά και το μυαλό μας στην αναζήτηση και τελικά στην εύρεση μιας όμορφης σχέσης αγάπης, αλλά είναι μεγάλες οι πιθανότητες να μη χρησιμοποιήσουμε τις λέξεις ''αδελφή ψυχή'' όταν τη συναντήσουμε.
Γιατί πολύ απλά, όταν οι περισσότεροι από εμάς ακούμε τη φράση ''αδελφή ψυχή'' ή ''δίδυμη ψυχή'' σκεφτόμαστε κάποιον τέλειο.
Κάποιον που είναι πανέμορφος, λαμπρός, επιτυχημένος, αστείος, φυσικά ευτυχής και καλός.
Σκεφτόμαστε κάποιον που θέλει ακριβώς τα ίδια πράγματα με εμάς από τη ζωή.
Φανταζόμαστε κάποιο ζευγάρι όπου αμφότερα τα συμβαλλόμενα μέρη συναντιούνται στο δρόμο και ερωτεύονται τρελά ή κάπως έτσι.
Σκεφτόμαστε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ οποιαδήποτε σύγκρουση.
Φανταζόμαστε κάτι που είναι τόσο τέλειο φαινομενικά, ώστε από την πρώτη φορά που θα συναντηθούμε θα αρχίσουμε να λειτουργούμε τηλεπαθητικά.
Ότι όλα τα προβλήματα και οι προκλήσεις της ζωής μας θα τελειώσουν ξαφνικά και θα τα θάψουμε βαθιά στη μνήμη μας σαν να μην υπήρχαν ποτέ, επειδή η ''αδελφή ψυχή'' μας έχει φθάσει και η παρουσία της είναι τόσο υπερκόσμια και καταπληκτική που όλοι οι άλλοι, πρώην και επόμενοι, χλομιάζουν στη σύγκριση!

Η αγάπη, δυστυχώς, δεν έρχεται έτσι και μάλλον οι περισσότεροι το βιώσαμε και το ξέρουμε ήδη καλά.
Ας το δούμε και διαφορετικά.
Ας πούμε πως είμαστε εμείς το άλλο μισό κάποιου που ψάχνει επίσης.
Δεν θα πρέπει να συγκεντρώνουμε τα ίδια χαρακτηριστικά;
Εκείνος ή εκείνη δεν περιμένουν από εμάς να είμαστε άψογοι, ευτυχισμένοι, όμορφοι και επιτυχημένοι;
Φυσικά το περιμένουν, αλλά εμείς δεν είμαστε ακριβώς έτσι.

Κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε και αυτοί που μας ψάχνουν είναι.  
Το άλλο μας μισό είναι και αυτό όπως κι εμείς.
Με τα αρνητικά και τα θετικά του, με τις παραξενιές και τα χαρίσματά του.
Μπορεί να έχει τις ίδιες προτιμήσεις και συνήθειες με εμάς ή εντελώς διαφορετικές.

Εάν μπούμε σε μια τέτοια φαντασίωση της αναζήτησης του ιδανικού, μετά όλο το ψυχολογικό παιχνίδι γίνεται μόνο με τον εαυτό μας.
Θα έχουμε δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση που κρύβει τον κίνδυνο να μη ρισκάρουμε τελικά να ερωτευτούμε έναν πραγματικό, ζωντανό άνθρωπο, διώχνοντας ευκαιρίες και βρίσκοντας ελαττώματα σε όλους.
Αυτή η κατάσταση που θα έχουμε δημιουργήσει για τον εαυτό μας, θα φέρει σίγουρα πολλή μοναξιά και απογοήτευση.

Ο πιο σίγουρος τρόπος, για να προκαλέσουμε τις εξελίξεις και να βρεθούμε τελικά με το άλλο μας μισό, είναι να μην το καθορίσουμε.
Να μη φανταζόμαστε το βλέμμα του, το πρόσωπό του ή το χρώμα των ματιών του.
Να μη ψάχνουμε επίμονα και βασανιστικά να το βρούμε σε κάθε καινούργια γνωριμία.
Να ασχοληθούμε, πρωτίστως και κυρίως, με την καλλιέργεια του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας, να χαλαρώσουμε και να κρατήσουμε την καρδιά μας και τα μάτια μας ανοικτά, ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε τα συναισθήματα στην ουσία τους.

Τότε θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε το πραγματικό από την ψευδαίσθηση.

Τότε θα προσελκύσουμε τον σύντροφο που θα ταιριάζει στο δικό μας επίπεδο ανάπτυξης, που θα είναι η "αδελφή" ή "δίδυμη" ψυχή μας.
Πηγές:  
Πλάτων, Συμπόσιον (μτφ. Ι. Συκουτρής)  
Dorothy Thompson, "Are you my soulmate?"
Soul mates: Edgar Cayce on Spiritual Soul Mates by Soul Mates circulating file.

24 σχόλια:

ria είπε...

το βασικότερο είναι ότι με τόσες υποχρεώσεις και ευθύνες, ο σύγχρονος άνθρωπος, και να συναντήσει την αδελφή ψυχή, δε θα το καταλάβει...
είναι τέτοια τα ερεθίσματα που δέχεται ο άνθρωπος που οι δονήσεις που θα δεχτεί από το άλλο του μισό δε θα γίνουν αντιληπτές!

καλό σαββατοκύριακο!

Ρούλα είπε...

Νομίζω ότι έχουμε περισσότερες από μια αδελφή ψυχή,που μπορεί είναι φίλος ,σύντροφος,παιδί !Με τις αδελφές ψυχές μπορεί να μας ενώσει είτε η παρόμοια παιδεία,ο τρόπος σκέψης,τα κοινά ενδιαφέροντα.Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναγνωρίζει η μια πλευρά την άλλη αν η συγκυρία το επιτρέψει.
υγ.Βασιλική μου,μεγάλο κεφάλαιο μας έβαλες σήμερα, είδα κι έπαθα να το μελετήσω :)
φιλάκια...δίδυμα

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

Βασιλική, το κείμενο σου με απορόφησε. Κάθε που προχώραγα στην ανάγνωσή του, μου γεννιόντουσαν ερωτήσεις που κάπου παρακάτω τις απάνταγες.Το μόνο που δεν με βρίσκει απολυτα σύμφωνη είναι το σημείο που λέει ότι ο έρωτας γεννιέται από μια καταθλιπτικη φόρτιση.
Μ’αρέσει να πιστεύω στην μετενσάρκωση. Κι έχω ανάγκη ν’ακούω ανθρώπους που επιβεβαιώνουν την αλήθεια της και την ύπαρξη αδερφών ψυχών. Γιατί ακόμα κι αν δεν ισχύει , είναι πολύ ωφέλιμος ο τρόπος ζωής που προτείνεται μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό, την εξέλιξη της δικής μας ψυχής και τη συνάντηση με την αδερφή μας.
Καλό σαββατοκύριακο να έχεις!

Διάττων είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Διάττων είπε...

Αξιόλογο το κείμενό σου Βασιλική, το οποίο χρειάζεται πολλαπλές αναγνώσεις. Αλλά καλά κάνεις και μας προβληματίζεις (με την καλή έννοια, πάντα) αγαπητή μου φίλη, γνωρίζω άλλωστε, τους σκοπούς της παρούσας ιστοσελίδας...

Καλό σου Σαββατοκύριακο Βασιλική...

Anastasia είπε...

Καλημέρα Βασιλική,
Ας πούμε ότι η ζωή μου είναι μια πορεία. Οι αποσκευές μου για να πραγματοποιήσω την πορεία είναι η προσωπικότητά μου, οι προκαταλήψεις μου, τα ελαττώματά μου, οι επιθυμίες μου, αλλά και η ελπίδα μου και οι επιλογές μου και η συνέπεια με την οποία ντύνω τα λόγια μου και η υπομονή μου και η επιμονή μου. Κατά τη διάρκεια της πορείας έρχονται κοντά μου διάφοροι συνταξιδιώτες, άλλοι για λίγο, άλλοι για πολύ. Κάποιοι με σταματούν και απαιτούν να περάσω από σκοτεινές χαράδρες, για να μάθω να επουλώνω τις πληγές μου από την πτώση και κάποιοι άλλοι είναι τόσο σημαντικοί που με πείθουν να χαράξω νέα διαδρομή μέσα από μαγευτικές βουνοκορφές για να μάθω να γεύομαι την όμορφη εικόνα. Είμαι πεπεισμένη ότι στη ζωή, μας δίνεται κάθε στιγμή αυτό που έχουμε ανάγκη, τουλάχιστον έτσι συμβαίνει στη δική μου ζωή. Ακόμη κι αν αυτό είναι πόνος. Γι' αυτό και είμαι απόλυτα σίγουρη ότι σε αυτό εδώ το ταξίδι ή σε κάποια άλλη διαδρομή (αν δεχτούμε την πιθανότητα της μετενσάρκωσης)όλο και κάποιον συνοδοιπόρο θα αποχτήσω, ο οποίος ούτε θα απαιτεί, ούτε θα αλλάζει την πορεία μου, ούτε θα μου φορτώνει τις αποσκευές του, ούτε θα κουβαλάει τις δικές μου. Αυτός θα κάνει κάτι πάρα πολύ απλό και συνάμα δύσκολο: Θα βαδίζει δίπλα μου, γιατί κι εγώ αυτό μόνο θα έχω ανάγκη!
Καλό Σαββατοκύριακο Βασιλική!

korinoskilo είπε...

εκπληκτικη αναλυση ....
στην αρχη με μπερδεψε λιγο το ,, να την ψαχνουμε,, αλλα το διευκρινιζεις μετα... δεν νομιζω να χρειαζετε ψαξιμο ... πιστευω οτι ερχεται και απλα το βλεπεις ή δεν το βλεπεις.....
το νιωθεις ή δεν το νιωθεις....
εγω θελω να πιστευω στην μετεμψυχωση.... στο οτι εχουμε σχεση με τους ανθρωπους αυτους και απο αλλες ζωες... και επισης οτι διαλεξαμε να εχουμε αυτην την ζωη γιατι πρεπει να παρουμε μαθηματα για να προχωρισουμε στην επομενη ....
οποτε ας κανουμε και ας παρουμε οσο πιο πολλα μπορουμε απο την παρουσα και απο τους ανθρωπους που μπαινουν σε αυτην


καλησπερα βασιλικη :)))

Savvina είπε...

Πιστεύω ότι όλοι μας κάποια στιγμή βρίσκουμε το άλλο μας μισό, την αδερφή ψυχή μας.
Πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε ότι κυκλοφορεί δίπλα μας, είτε σε φιλικό επίπεδο, είτε σε ερωτικό.
Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά ώστε να καταλάβουμε από μια απλή κίνηση ότι η ψυχή του ανθρώπου που βρίσκεται δίπλα μας μας είναι γνωστή από το παρελθόν.
Μου έχει τύχει να πώ ότι με κάποιον άνθρωπο που γνωρίζω για πρώτη φορά είναι λες και τον ξέρω χρόνια.
Κάποια στιγμή ίσως οι ψυχές στο παρελθόν ήταν φίλοι ή ήταν σύντροφοι.
Πολύ ωραίο το θέμα σου VASILIKI μου.
Να είσαι καλά.
Καλή Κυριακή να περάσεις.
Πολλά φιλιά.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ:)))

nellinezi είπε...

Πολύ ωραίο κείμενο !!! Καλογραμμένο με άκρως ενδιαφέρον περιεχόμενο . Λίγες φορές βρίσκω κειμενα που να μιλούν κατ'ευθείαν μέσα μου . Μπράβο :-))

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Ξέρεις η ζωή μας έχει πια τόσες δυσκολίες, που βάζουμε το κεφάλι κάτω και δεν κοιτάμε πια τους γύρω μας στα μάτια, γιατί φοβόμαστε μην πληγωθούμε. Αυτό είναι άκρως εγωιστικό, δυστυχώς, όμως γίνεται. Αν δεν ανοίξεις την καρδιά σου, δεν σηκώσεις το βλέμμα σου, πως θα βρεις την αδελφή ψυχή σου? Αν δεν δώσεις στον διπλανό σου το χέρι σου, χωρίς να φοβάσαι ότι θα σου το δαγκώσει ντε και καλά, πως θα βγεις από το κλουβί που έκλεισες την ψυχή σου?
Καλό μήνα!!!!

Truthseeker.Vasiliki είπε...

@ ria

Aν όμως ακούμε την καρδιά μας έχουμε περισσότερες πιθανότητες να το καταλάβουμε όταν συναντηθούμε και ας τρέχουμε με τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μας...
Το κλικ που αισθανόμαστε και οι δονήσεις, όπως λες κι εσύ που δεχόμαστε στη συνάντηση με την αδελφή ψυχή μας δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο όσο απασχολημένοι και να είμαστε.
Φιλιά Ρία μου

Truthseeker.Vasiliki είπε...

@ Ρούλα

Αν η συγκυρία το επιτρέψει...
Πολύ σωστά το έθεσες Ρούλα μου.
Σίγουρα υπάρχουν περισσσότερες από μία αδελφές ψυχές που αν έχουμε την τύχη να τις συναντήσουμε στη ζωή μας θα βρούμε την απάντηση στη δική μας ερώτηση.
Μεγάλο το σημερινό κεφάλαιο, ε;
Γι' αυτό το άφησα αρκετές μέρες να το μελετήσετε καλά. Χαχαχα!
Θα μεταφέρω τα φιλάκια.
Να είσαι καλά Ρούλα!
Φιλιά, επίσης.

Truthseeker.Vasiliki είπε...

@ Χρωματιστή

Χρωματιστή μου φίλη, χαίρομαι που σου άρεσε το θέμα και σ' ενδιαφέρει η εξέλιξη της ψυχής μας.
Ακούγεται μελαγχολικό ότι ο έρωτας γεννιέται μετά από μία καταθλιπτική φόρτιση, αλλά αν το καλοσκεφτείς κάπως έτσι είναι...
Είναι μια ανάγκη που εκπληρώνεται.
Μια απάντηση στη δική μας ερώτηση.
Να είσαι καλά φίλη μου.
Καλή εβδομάδα
Φιλιά

Truthseeker.Vasiliki είπε...

@ Diatton

Φίλε Διάττων, χαίρομαι που με καταλαβαίνεις.
Χωρίς προβληματισμό δεν καταφέρνουμε πολλά πράγματα και δεν έχουμε δυνατότητες να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας.
Σ' ευχαριστώ που περνάς και με παρακολουθείς.
Να είσαι καλά,
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι.

Truthseeker.Vasiliki είπε...

@ Anastasia

Παρα πολύ σωστά Αναστασία μου.
Μου άρεσε η περιγραφή της πορείας μας με τις αποσκευές και τους συνταξιδιώτες...
Ακριβώς έτσι πρέπει να είναι.
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι
Φιλιά

Truthseeker.Vasiliki είπε...

@ korinoskilo

Σ' ευχαριστώ καλή μου Έλενα.
Ακριβώς έτσι. Δεν χρειάζεται να αναλωθούμε στο ψάξιμο για να ανακαλύψουμε την αδελφή ψυχή μας.
Αν είναι νά'ρθει θε να να'ρθεί...
Αλλιώς θα προσπεράσει...
(που λέει και ο ποιητής!)
Αλλά ας έχουμε τα μάτια της καρδιάς ανοιχτά και κάτι θα γίνει...
Σίγουρα παίρνουμε μαθήματα από αυτή τη ζωή που ζούμε και πιστεύω ότι καμία συνάντηση δεν είναι τυχαία.
Με το θέμα της μετενσάρκωσης θα ασχοληθούμε σε άλλη ανάρτηση.
Να είσαι καλά
Καλή εβδομάδα
Φιλιά σε σένα και στο korinoskilo!

Truthseeker.Vasiliki είπε...

@ Savvina

Savvinaki σ' ευχαριστώ.
Χαίρομαι που σου άρεσε το θέμα.
Ορισμένοι άνθρωποι έχουν την τύχη να συναντηθουν γρήγορα με την αδελφή ψυχή τους, αλλά αργά ή γρήγορα θα συμβεί σε όλους, αρκεί-όπως σωστά είπες- να έχουμε τα μάτια ανοιχτά και να ακούμε τη φωνή της καρδιάς μας.
Φιλιά σε σένα και στο φίλο μου Ευρύνοο
Καλή εβδομάδα σας εύχομαι.

Truthseeker.Vasiliki είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS

Σ' ευχαριστώ SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ μου.
Χαίρομαι που σου άρεσε το θέμα.
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα να έχεις!

Truthseeker.Vasiliki είπε...

@ nellinezi

Αγαπητή nellinezi καλώς ήρθες!
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
και χαίρομαι πολύ που σε άγγιξε η ανάρτηση.
Ελπίζω και εύχομαι να τα λέμε τακτικότερα.
Να είσαι καλά,
Καλή εβδομάδα με υγεία και αγάπη πάντα!

Truthseeker.Vasiliki είπε...

@ stavroulazerva

Σταυρουλίτσα μου χαίρομαι για την αντίληψη που έχεις όσον αφορά τις πιθανότητες που έχουμε να συναντηθούμε με την αδελφή ψυχή μας.
Πολύ σωστά.
Πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες στον εαυτό μας να συμβεί αυτό.
Να είσαι καλά φίλη μου.
Καλή εβδομάδα να έχεις.

dimitrisfreeartist είπε...

το έχω ζήσει όλο αυτό που περιγράφεις, είναι αλήθεια , είναι πραγματικό. δεν είναι όμως πια στον κόσμο μας. τώρα κάνω ότι άλλο θέλω πραγματικά μέχρι να περάσει και η δική μου ζωή και να ξανασυναντηθούμε, με καλύτερες συνθήκες πιστεύω. Το site μου είναι αυτό https://sites.google.com/site/dimitrisfreeartist/ εσείς άνθρωποι του έρωτα επικοινωνήστε μαζί μου θα χαρώ να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας να ακούσω τις δικές σας και να σας βοηθήσω με οποιαδήποτε συμβουλή μπορώ

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως ισχύει! Γνώρισα την αδερφή ψυχή μου όταν εγώ είμουν στο γυμνάσιο και εκείνος στο λύκειο. Παρά την διαφορά ηλικίας μας και τα σκαμπανεβάσματα στη σχέση μας μεθαύριο μετράμε 8 χρόνια μαζί και συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον σαν παζλ. Είμαστε σαν καθρέφτης. Βλέπω μέσα από τα μάτια του και εκείνος το ίδιο. Λέμε κάποιες φορές ταυτόχρονα τις ίδιες σκέψεις και του έχω τυφλή εμπιστοσύνη σαν να τον ξέρω όλη μου τη ζωή! Πριν από κάποιες μέρες κάτι δυσάρεστο μου συνέβη και καθώς είμουν στο σπίτι και διάβαζα με πήρε τηλέφωνο και με ρωτούσε γιατί δεν είμουν καλά και όταν τον ρώτησα που το κατάλαβε μου είπε πως δεν μπορούσε να βγάλει τη σκέψη αυτή από το μυαλό του και ήθελε να δει αν ειμουν όντως καλά.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails Bookmark and Share