13.5.14

Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σουΟι ανθρώπινες σχέσεις θα πρέπει να βασίζονται στην αγάπη, στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και κυρίως στο σεβασμό. 
Θα πρέπει να αισθάνεσαι πρώτα εσύ καλά με τον εαυτό σου και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Αν αυτό δε συμβαίνει, τότε μάλλον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.


Μην επιτρέψεις ποτέ στο σύντροφό σου να σε χαστουκίσει, να σε σπρώξει ή οτιδήποτε άλλο και κυρίως, αν το κάνει, δώστε του να καταλάβει πως η βία δεν έχει καμία θέση στη ζωή σας και ότι η αξιοπρέπειά σου δε σε αφήνει να συνεχίσεις μια τέτοιου είδους σχέση μαζί του.
Ακόμα όμως κι αν δεν σε έχει βλάψει σωματικά, παρόλα αυτά όμως νιώθεις σαν να σε έχουν χτυπήσει, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πως αισθάνεσαι. 
Αν χρησιμοποιεί διάφορους χαρακτηρισμούς για εσένα που σε προσβάλουν και μάλιστα τους «κοινοποιεί» τόσο στους φίλους του, όσο και στους δικούς σου, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.
Επίσης, αν μετά από κάθε παραμικρό πρόβλημα σε απειλεί και σε εκφοβίζει, πιθανόν να είναι ο άνθρωπος τον οποίο θα πρέπει να αποφεύγεις για μια ζωή και όχι να την περάσεις μαζί του.
Ένα πράγμα να έχεις στο μυαλό σου, ότι όσο κι αν λέει ότι θα αλλάξει, πάντα θα επιστρέφει ο παλιός του εαυτός, με αποτέλεσμα εσύ να πέφτεις σε ακόμα πιο βαθιά στην απόγνωση και στην κατάθλιψη

Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου.
Αποδέξου πρώτα την υπευθυνότητα για την κατάσταση που βρίσκεσαι τώρα.
Δεν υπάρχει το ΑΔΥΝΑΤΟ, σβήσε το από το λεξιλόγιο σου.
 
  • Διδάξου από τις εμπειρίες. 
  • Επανάλαβε ό,τι καλό λειτούργησε στο παρελθόν και μην ξανακάνεις τα ίδια λάθη.
  • Ξεκαθάρισε τι μαθήματα πήρες και εφάρμοσέ τα σε παρόμοιες καταστάσεις.
Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα χτυπήματα και τις απογοητεύσεις της ζωής, αλλά μπορούμε να μάθουμε να τα αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά και να τα ξεπερνάμε όσο γίνεται πιο ήπια.
Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά των άλλων παρά μόνο για τη δική μας.

Το χιούμορ είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα γιατί η ικανότητα να μετατρέπουμε τον πόνο σε κωμωδία είναι προστατευτική για τη συναισθηματική μας υγεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι αρνούμαστε τα δυσάρεστα γεγονότα. Αντίθετα, μάλιστα, το χιούμορ μας επιτρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση και να μάθουμε από αυτή.
 
Ξεκινήστε την αλλαγή της ζωής σας με την βεβαιότητα της επιτυχίας.
Η ροή, η πίστη στο σκοπό και η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας υπόσχονται τα καλύτερα αποτελέσματα.

Και μην ξεχνάτε, η ελευθερία θέλει τόλμη και πράξη.

Χωρίς την δοκιμή οι στόχοι δεν έχουν καμιά αξία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails Bookmark and Share