3.5.13

Η ζωντανή ελπίδα της Ανάστασης

Η Ανάσταση που γιορτάζεται την Κυριακή του Πάσχα και είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, συμβολίζει την θριαμβευτική νίκη της ζωής απέναντι στον θάνατο, τη νίκη του καλού έναντι του κακού, τη νίκη της ελπίδας έναντι της απόγνωσης. 
 
Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή, σε μια χώρα που αντιμετωπίζουμε τεράστια κοινωνικά προβλήματα όπως το πρόβλημα της φτώχειας, της ανεργίας, της οικονομικής κρίσης, της έλλειψης ασφάλειας και τόσα άλλα προβλήματα που συνδέονται με την προτεραιότητα που δίνουμε στις
υλικές αξίες παραβλέποντας τις πνευματικές, τις ηθικές, τις ανθρωπιστικές, την φιλανθρωπία, τον πατριωτισμό, την αγάπη για την οικογένεια, την ελεημοσύνη, την ανθρώπινη ευαισθησία μας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την επικράτηση της ειρήνης στο κόσμο. Έχει κυριαρχήσει παντού ο ατομισμός, ο εγωϊσμός, ο υλισμός, η αδιαφορία σ’ αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Για να μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερες μέρες με ασφάλεια και ειρήνη  οφείλουμε να αλλάξουμε στάση ζωής, να βρούμε τον δρόμο που οδηγεί στην πραγματική αλήθεια της ύπαρξής μας και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Πάσχα σημαίνει διάβαση, απελευθέρωση.  Ας ντυθούμε με το Φως της Ανάστασης του Χριστού να γιορτάσουμε για την αθανασία που μας χαρίστηκε ξανά, για τη συγχώρηση των λαθών μας, που εξαγοράστηκαν με τη θυσία Του, για την ακτινοβολούσα, ολοκαίνουργια ζωή που νίκησε τον θάνατο.
Η Ανάσταση του Χριστού ας γίνει η ζωντανή ελπίδα και της δικής μας Ανάστασης από τον θάνατο στη ζωή, από την αδιαφορία στο ενδιαφέρον για τα προβλήματα των συνανθρώπων μας, από το μίσος στο μεγαλείο της άδολης αγάπης.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, για όσο ακόμα αντέχουμε, ώστε το μήνυμα της Ανάστασης να κρατήσει ενωμένη την ψυχή μας με την ζωή που έχουμε να ζήσουμε.

Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι, μετά από κάθε μικρό ή μεγάλο Γολγοθά της ζωής ακολουθεί μια υπέρλαμπρη Ανάσταση! Μακάρι το άκτιστο ΦΩΣ της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ να φωτίσει της σκέψη μας και να οδηγήσει τα βήματά μας.

Ευχόμαστε να αναστηθούν ξανά οι ελπίδες όλων μας, οι προσδοκίες και τα όνειρά μας που τώρα φαντάζουν νεκρά, αφού η Ανάσταση του Χριστού νίκησε την φθορά και το θάνατο.  «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας». «Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου καθώς προείπεν, έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και το μέγα έλεος».

Ας κρατήσουμε αναμμένες τις λαμπάδες της ψυχής μας,  ώστε «η του Χριστού αγία Ανάστασις», η Λαμπρή, η ημέρα «ην εποίησεν ο Κύριος», που έντυσε με φως την κτίση και την οικουμένη να φωτίσει και τη δική μας ζωή!


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!


Η ημέρα της Λαμπρής (Διονύσιος Σολωμός)

…Χριστός Aνέστη! Νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι, μικροί - μεγάλοι, ετοιμαστείτε

μέσα στες εκκλησίες τες δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμαζωχτήτε

ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

μπροστά στους Αγίους και φιληθείτε!

Φιληθείτε γλυκά, χείλη με χείλη,
πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι!..




5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Space-wise, you can only want a little location.

Feel free to visit my weblog dumbbells for sale

Ανώνυμος είπε...

Isolation physical exercises are hugely effective for producing unique
muscle mass teams and etching out separation and definition.


my web blog ... just click the next article

Ανώνυμος είπε...

This assists improve the strength and co-ordination of muscle groups in the course of your whole body.



Look into my web blog; adjustable dumbbells

Ανώνυμος είπε...

It is actually important to have a suited harmony of dopamine and serotonin, to the
cause that, serotonin degrees out your disposition and aids you relaxation.


Check out my homepage ... www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/

Ανώνυμος είπε...

Of course, the results that you simply see for the infomercials can
only be acquired through a regimented exercise and diet prepare.


Stop by my web blog; modells dumbbells

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails Bookmark and Share