10.12.12

Ο κύκλος του 99

Ζούσε κάποτε, πριν πολλά χρόνια, ένας βασιλιάς πολύ θλιμμένος που είχε έναν υπηρέτη χαρούμενο και αισιόδοξο. Κάθε πρωί ξυπνούσε τον βασιλιά πηγαίνοντας του το πρόγευμα, τραγουδούσε χαρούμενα στιχάκια, του έκανε αστείους μορφασμούς. Στο κεφάτο πρόσωπό του υπήρχε πάντα ένα μεγάλο φωτεινό χαμόγελο, αλλά και όλη του η ζωή ήταν ήρεμη και ευτυχισμένη. 
Κάποια μέρα ο βασιλιάς δεν άντεξε και τον ρώτησε: 

- Ποιό είναι το μυστικό σου;

8.12.12

Ποιό είναι το νόημα της ζωής για εμάς;



Για να ζήσουμε τη ζωή μας όπως τη θέλουμε, πρώτα πρέπει να ξέρουμε το πως θέλουμε να ζήσουμε.
Για να κάνουμε τα όνειρά μας πράξη, πρέπει πρώτα να έχουμε όνειρα. 
Για να ολοκληρωθούμε ως άνθρωποι και να πραγματώσουμε τις δυνατότητες μας, χρειάζεται να ανακαλύψουμε ποιο είναι το νόημα της ζωής για εμάς.
Δυστυχώς η ζωή μας είναι μικρής διάρκειας και κάθε στιγμή που φεύγει δεν ξανάρχεται. Όσο περισσότερες ευχάριστες και απολαυστικές στιγμές ζήσουμε, τόσο πιο πλούσια γίνεται η ζωή μας.
Καλή ζωή σημαίνει βεβαίως, να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει να κάνουμε και την πραγματικότητα μας όνειρο, ζώντας και απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή. Να δίνουμε νόημα στα μεγάλα αλλά και στα μικρά καθημερινά πράγματα. Να απολαμβάνουμε τον αέρα που αναπνέουμε, τον ήλιο, το φεγγάρι, τα άστρα που αντικρίζουμε, το κρασί που πίνουμε, τη μουσική που ακούμε, τους ανθρώπους που συναντούμε, τις σκέψεις που κάνουμε, τα πράγματα που δημιουργούμε, τη στοργή, την αγάπη και την εκτίμηση που παίρνουμε και δίνουμε. 

Να κάνουμε δηλαδή πράξη το «άδραξε τη μέρα» που κήρυσσε ο καθηγητής πρωταγωνιστής στην ταινία «ο κύκλος των χαμένων ποιητών»
 
Ένας Μεξικανός με το σομπρέρο του είναι αραχτός σε μία όμορφη παραλία και ψαρεύει με το καλάμι και την πετονιά του. Ένας Αμερικανός τουρίστας, επιχειρηματίας, τον πλησιάζει με διάθεση να τον συμβουλεύσει και γίνεται μεταξύ τους ο εξής διάλογος:

7.12.12

Αν ήταν όλα… αλλιώς




    • Αν η ψυχή μας φορούσε πάντα τα καλά της και καλωσόριζε τα όνειρά μας….
    • Αν το καράβι μας έφτανε φωταγωγημένο στο λιμάνι που είχαμε διαλέξει….
    • Αν στην προβλήτα μας περίμεναν, με ανθοδέσμες και χειροκροτήματα, όλοι αυτοί που αγαπήσαμε….

    1.11.12

    Πως μπορούμε να παραμείνουμε νέοι και υγιείς



    1. Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς. 
    Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το
    βάρος και το ύψος. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι' αυτά. Εξάλλου, γι’ αυτό τους  πληρώνετε.
    2. Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους.  
    Οι γκρινιάρηδες σας ρίχνουν.
    3. Να μαθαίνετε συνεχώς! 
    Μάθετε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, ο,τιδήποτε… ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνετε ποτέ

    28.8.12

    «Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε!»



    Για να μην καταντήσουμε κι εμείς σαν τον γάιδαρο του Χότζα... -μετά από την ατελείωτη «γαϊδουρινή» υπομονή που απαιτεί η Τρόικα να κάνουμε- και επειδή οι περισσότεροι δεν είμαστε σε θέση να πούμε ότι «δέσαμε» τον γάιδαρό μας… διαβάστε ένα πολύ επίκαιρο κείμενο που κυκλοφορεί για την «κρίση των γαïδάρων» και περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο τη δική μας κρίση που αναγκαστικά βιώνουμε με όλα αυτά τα μέτρα που μας επέβαλαν και συνεχίζουν να μας επιβάλουν.
     
    «Η κρίση των γαϊδάρων»

     Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά. Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.


    Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και

    25.8.12

    Χρήσιμες προτάσεις για να ζούμε πιο όμορφα


    Υπάρχει ένας υπέροχος, μυστικός κανόνας στη φύση, που ορίζει πως τα τρία πράγματα που ποθούμε περισσότερο στη ζωή μας:  
    ευτυχία, 
    ελευθερία, 
    πνευματική γαλήνη, 
    τ’ αποκτάμε πάντα, αφού πρώτα

    14.8.12

    ΠΑΝΑΓΙΑ, των απελπισμένων η ΕΛΠΙΔΑ!

     
    «Βόηθα-βόηθα Παναγιά μου τους Έλληνες να εμψυχωθούν , φώτισέ τους - φώτισέ τους να βρούνε τον σωστό δρόμο για την Ελευτεριά τους» (Θ. Κολοκοτρώνης)


    Πάσχα του καλοκαιριού! Η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ξεχωρίζει στις καρδιές μας και είναι στη συνείδηση των χριστιανών σαν ένα δεύτερο Πάσχα!
    Για την Εκκλησία μας η Θεοτόκος είναι «του πεσόντος Αδάμ η ανάκλησις, των δακρύων της Εύας η λύτρωσις». Βοήθησε στη σάρκωση του Χριστού, εξυπηρέτησε την παγκόσμια σωτηρία γιατί μ' αυτήν πραγματοποιήθηκε η προαιώνια απόφαση του Θεού: η σάρκωση του Λόγου και η δική μας σωτηρία. (Ιω. Δαμασκηνός).

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μάς δίνουν τα ιερά συγγράμματα,

    1.8.12

    Μια πρόταση για τον 15Αύγουστο


    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! 
     
    Πολλές ευχές για τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ με αισιόδοξες σκέψεις, με θετική στάση για να είμαστε πιο δυνατοί, πιο χαρούμενοι με αγάπη, πίστη, χαμόγελο κι ελπίδα!
    Μια καλή πρόταση -που σας μεταφέρουμε- για να περάσετε όμορφα και να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία την ημέρα του 15Αύγουστου είναι η παρακάτω:

    12.5.12

    «Και ο Θεός έπλασε τη Μάνα»

     
    Ο Θεός κάλεσε τον πιο αγαπημένο Του άγγελο και του παρουσίασε ένα πρότυπο μητέρας. Στον άγγελο δεν άρεσε αυτό που είδε...
    - Εργαστήκατε πολύ, Κύριε, δεν ξέρετε πλέον τι κάνετε, είπε ο άγγελος. Κοιτάξτε!

    9.4.12

    To νόημα της παραβολής των Δέκα Παρθένων


    Η παραβολή των Δέκα Παρθένων έχει μεγάλη σημασία για τη σωτηρία της ψυχής μας. Την ονομάζουμε «Παραβολή των Δέκα Παρθένων», θα μπορούσαμε όμως να την ονομάσουμε και «παραβολή της κλειστής πόρτας».
    Ο σκοπός της ιδιαίτερα σοβαρός, αλλά και ιδιαίτερα επίκαιρος. Θέλει να τονίσει την εγρήγορση, την ετοιμότητα, την προετοιμασία και γενικότερα την κατάσταση στην οποία θα πρέπει να βρισκόμαστε, ιδιαίτερα στις έσχατες μέρες που διανύουμε. Οι παρθένες είναι οι ψυχές μας και η προμήθεια λαδιού για το λυχνάρι είναι ο επίγειος συνεχής αγώνας μας.
    Οι ύμνοι που ψάλλονται είναι πολύ διδακτικοί και συγκινητικοί.
    «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός και μακάριος ο δούλος, ον ευρήσει γρηγορούντα· ανάξιος δε πάλιν, ον ευρήσει ραθυμούντα. Βλέπε, ουν ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθής, ίνα μη τω θανάτω παραδοθής, και της Βασιλείας έξω κλεισθής· αλλά ανάνηψον κράζουσα·  Άγιος, άγιος, άγιος εί ο Θεός ημών, πρεσβείαις του Προδρόμου, σώσον ημάς».

     
    Η παραβολή  αναφέρεται σε  10 παρθένες που είχαν σκοπό να προϋπαντήσουν τον ερχόμενο Νυμφίο, ο οποίος θα έρχονταν μέσα στη νύκτα για να πάρει τη νύφη του και να ζήσει μαζί της.  Ήταν όλες λευκές, απαστράπτουσες, εκλεκτές, κρατούσαν ωραία, στολισμένα λυχνάρια, όλα γιορταστικά…
    Μεγάλος ο ενθουσιασμός και η χαρά, όμως καθώς η ώρα περνούσε διαπίστωναν, όλο και πιο πολύ, ότι ο Νυμφίος αργούσε να έρθει

    25.1.12

    Η πανούκλα, ο γιατρός και ο φόβος...


    Ήταν κάποτε ένας γιατρός. Μια μέρα φεύγοντας από την πόλη που έμενε για να πάει σε μια άλλη γειτονική όπου είχε δουλειά, συνάντησε την πανούκλα που έμπαινε. Σταμάτησε και την ρώτησε:

    «Πάλι εδώ; Τι ήρθες να κάνεις;» 

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails Bookmark and Share