8.12.12

Ποιό είναι το νόημα της ζωής για εμάς;Για να ζήσουμε τη ζωή μας όπως τη θέλουμε, πρώτα πρέπει να ξέρουμε το πως θέλουμε να ζήσουμε.
Για να κάνουμε τα όνειρά μας πράξη, πρέπει πρώτα να έχουμε όνειρα. 
Για να ολοκληρωθούμε ως άνθρωποι και να πραγματώσουμε τις δυνατότητες μας, χρειάζεται να ανακαλύψουμε ποιο είναι το νόημα της ζωής για εμάς.
Δυστυχώς η ζωή μας είναι μικρής διάρκειας και κάθε στιγμή που φεύγει δεν ξανάρχεται. Όσο περισσότερες ευχάριστες και απολαυστικές στιγμές ζήσουμε, τόσο πιο πλούσια γίνεται η ζωή μας.
Καλή ζωή σημαίνει βεβαίως, να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει να κάνουμε και την πραγματικότητα μας όνειρο, ζώντας και απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή. Να δίνουμε νόημα στα μεγάλα αλλά και στα μικρά καθημερινά πράγματα. Να απολαμβάνουμε τον αέρα που αναπνέουμε, τον ήλιο, το φεγγάρι, τα άστρα που αντικρίζουμε, το κρασί που πίνουμε, τη μουσική που ακούμε, τους ανθρώπους που συναντούμε, τις σκέψεις που κάνουμε, τα πράγματα που δημιουργούμε, τη στοργή, την αγάπη και την εκτίμηση που παίρνουμε και δίνουμε. 

Να κάνουμε δηλαδή πράξη το «άδραξε τη μέρα» που κήρυσσε ο καθηγητής πρωταγωνιστής στην ταινία «ο κύκλος των χαμένων ποιητών»
 
Ένας Μεξικανός με το σομπρέρο του είναι αραχτός σε μία όμορφη παραλία και ψαρεύει με το καλάμι και την πετονιά του. Ένας Αμερικανός τουρίστας, επιχειρηματίας, τον πλησιάζει με διάθεση να τον συμβουλεύσει και γίνεται μεταξύ τους ο εξής διάλογος:- Αμερικανός: Πόσα ψάρια βγάζεις κάθε μέρα;

- Μεξικανός: Όσα χρειάζομαι για να τρώω.

- Αμερικανός: Γιατί δεν ρίχνεις ταυτόχρονα περισσότερες πετονιές να πιάνεις περισσότερα;

- Μεξικανός: Και τι να τα κάνω;
  
- Αμερικανός: Θα τα πουλάς, θα μαζέψεις χρήματα, θα αγοράσεις βάρκα και δίχτυα, θα πιάνεις και θα πουλάς περισσότερα ψάρια και θα βγάζεις ακόμη περισσότερα χρήματα.

- Μεξικανός: Και μετά;

- Αμερικανός: Μετά θα αγοράσεις ένα καϊκι και θα αυξήσεις πολύ τα χρήματα που θα βγάζεις.

- Μεξικανός: Και μετά;

- Αμερικανός: Μετά θ' αγοράσεις περισσότερα καϊκια, θα κάνεις μεγάλο στόλο και θα γίνεις πλούσιος.

- Μεξικανός: Και μετά;

- Αμερικανός: Μετά θα δουλεύουν άλλοι για σένα και εσύ θα κάθεσαι και θα απολαμβάνεις.

- Μεξικανός: Γιατί; Τώρα τι κάνω;


(Από το βιβλίο του Δημήτρη Μπουραντά «Επί σκηνής χωρίς πρόβα»)

3 σχόλια:

xromatisti είπε...

Kαλησπέρα Βασιλική!
Τί όμορφα που είναι πάντα στο μπλογκ σου! Τί ωραία μηνύματα παίρνουμε πάντα!
Θα 'θελα να μπορέσω να γίνω σαν τον ψαρά.

petros είπε...

Καλησπερα-Καλημερα
Πολυ καλο

petros είπε...

Καλησπερα-Καλημερα
Πολυ καλο

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails Bookmark and Share