17.8.12

Εναλλακτική στάση ζωής για υγεία και μακροζωία


Ποιό είναι το μυστικό της τέχνης που προσκαλεί την ευτυχία, το θαυματουργό φάρμακο για όλες τις ασθένειες;
 
Ποιό είναι το μυστικό της μακροζωίας;


  • Μη θυμώνεις, μη ανησυχείς και να είσαι   ευγνώμων.
  • Να εργάζεσαι με επιμέλεια και να είσαι ευγενικός με τους ανθρώπους. 
  • Κάθε πρωί και βράδυ, ένωσε τα χέρια σου σε θέση διαλογισμού και προσευχήσου με την καρδιά σου.
Εάν θέλουμε να ζήσουμε υγιείς για πολλά χρόνια, τότε ας εστιάσουμε στη θετική πλευρά της ζωής, βάζοντας το γέλιο και την καλή διάθεση στην καθημερινότητά μας, υποστηρίζουν οι ερευνητές που διαπίστωσαν ότι οι αιωνόβιοι είναι συχνά εξωστρεφείς άνθρωποι με μια αισιόδοξη και ανέμελη οπτική γωνία των πραγμάτων.  
Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από την έρευνα «Longevity Genes Project» που διενεργήθηκε από το Albert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη και δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Aging».

Οι ερευνητές προσπάθησαν να εντοπίσουν μέσω ερωτηματολογίων, τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητας 243 ανθρώπων κοντά στα εκατό. Τα τρία τέταρτα αυτών ήταν γυναίκες, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες ήταν της ίδιας φυλής και καταγωγής, γεγονός που σημαίνει ότι είχαν παρόμοια γονίδια. Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι ότι η πλειοψηφία των αιωνόβιων ήταν χαλαροί, φιλικοί και με όρεξη για ζωή. Γελούσαν εύκολα και είχαν δραστήρια κοινωνική ζωή. Επίσης εξέφραζαν τα συναισθήματά τους και δεν τα «κατάπιναν» ούτε τα καταπίεζαν. Οι νευρωτικοί χαρακτήρες αποτελούσαν την εξαίρεση.
 
Το πιο σημαντικό στοιχείο της έρευνας ωστόσο είναι ότι δεν είχαν όλοι οι αιωνόβιοι αυτή την «ευχάριστη» προσωπικότητα εξαρχής, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει πάντα περιθώριο για αλλαγή και υιοθέτηση μιας πιο αισιόδοξης και ανέμελης στάσης ζωής.

Κάντε φίλους! Έρευνες έδειξαν ότι όσοι άνθρωποι είχαν στενές σχέσεις με τους φίλους τους, κατάφεραν να ξεπεράσουν πολλά προβλήματα, τα οποία θα είχαν αντίκτυπο στην υγεία τους.
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails Bookmark and Share