12.3.11

Κεραυνοβόλος έρωτας με απόδειξη


 
Τελικά ο κεραυνοβόλος έρωτας υπάρχει, αποφαίνονται Αμερικανοί επιστήμονες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Social and Personal Relationships

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Οχάιο υποστηρίζουν, ότι
από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας μας με κάποιον άλλο "προβλέπουμε" το είδος της σχέσης που μπορούμε να έχουμε μαζί του και αυτό μας βοηθά να καθορίσουμε την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε για να δημιουργήσουμε έναν δεσμό ή μια φιλία. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 164 φοιτητών, οι οποίοι κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, μετά την πρώτη τους γνωριμία με έναν συμφοιτητή/συμφοιτήτρια.
Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Δρ Αρτέμιο Ραμίρεζ και τον Δρ Μάικλ Σάνναφρανκ από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, ζήτησε από 164 φοιτητές του ίδιου φύλου να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, αμέσως μετά το τέλος της πρώτης τους συνάντησης με έναν συμφοιτητή/συμφοιτήτρια. Η πρώτη αυτή συνάντηση διήρκεσε μεταξύ τριών, έξι και δέκα λεπτών. 

Στο ερωτηματολόγιο οι φοιτητές κλήθηκαν να κάνουν μια πρόβλεψη για το πως φαντάζονταν ότι θα εξελισσόταν η σχέση τους με αυτό το άτομο, ανέφεραν πόσα πράγματα πίστευαν ότι είχαν κοινά και πόσο τους άρεσε.Μετά από εννέα εβδομάδες, οι φοιτητές ερωτήθηκαν και πάλι για το πώς εξελισσόταν η νέα τους γνωριμία. Τα άτομα που χαρακτήρισαν την πιθανή σχέση θετικά έτειναν να κάθονται πιο κοντά άτομο αυτό κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και να μιλάνε περισσότερο μεταξύ τους. Μετά από άλλες εννέα εβδομάδες, είχαν αυξημένες πιθανότητες να έχουν αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση.


Μιλώντας στο BBC, ο Δρ Ραμίρεζ επεσήμανε ότι "αν και η μελέτη επικεντρώθηκε στη φιλία μεταξύ δύο ατόμων, το ίδιο ισχύει και για τις ερωτικές σχέσεις"
Και συμπλήρωσε: "αν πιστεύουμε, ότι μπορούμε να γίνουμε φίλοι με κάποιον, επικοινωνούμε περισσότερο, μιλάμε πιο πολύ για τα ενδιαφέροντά μας και κάνουμε πράγματα που θα βοηθήσουν τη φιλία να εδραιωθεί".

Αν και παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει, πως το αποτέλεσμα μιας σχέσης ήταν αθροιστικό του τί συνέβαινε τις πρώτες μέρες, η μελέτη αυτή αποδεικνύει ότι όλα συμβαίνουν πολύ πιο γρήγορα, σε λίγα μόνο λεπτά!!!
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails Bookmark and Share