7.10.16

Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου: Τα 7 οφέλη που έχει το γέλιο για την υγεία σας – Χαμογελάστε λοιπόν!


Ήταν ένα τόσο απλό πράγμα: ένας κύκλος με δυο τελείες και μια καμπύλη γραμμή. Πού να φανταζόταν ο Harvey Ball πως όταν σχεδίασε αυτό το απλό πράγμα, είχε μόλις δημιουργήσει ένα από τα πιο εμβληματικά σύμβολα στην ιστορία του πλανήτη.
 
Το χαμόγελο του Harvey Ball εξαπλώθηκε παντού, από γκράφιτι στον δρόμο μέχρι και στη σύγχρονη τεχνολογία των emojis και emoticons. Ο Harvey εξέφρασε αργότερα την ανησυχία του ότι η ξεκάθαρη εμπορευματοποίηση του συμβόλου που δημιούργησε θα το απομάκρυνε από την αρχική του πρόθεση και το νόημά της.
Ήταν μέσα από αυτή την ανησυχία του, η ιδέα να επινοήσει την Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου, μια ημέρα αφιερωμένη στην εξάπλωση της απλής χαράς και αγάπης σε όλους, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο και τη γεωγραφική τοποθεσία.

7 οφέλη που προσφέρει το γέλιο στην υγεία σας
Το γέλιο φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, ακόμα και αν αυτοί είναι εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι το γέλιο έχει συνδεθεί με συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία του ανθρώπου.
Δείτε ποια είναι αυτά, σύμφωνα με τον δρ Lee Berk και τον δρ Stanley Tan από το πανεπιστήμιο oma inda στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
1. Το γέλιο μειώνει την αρτηριακή πίεση
Οι άνθρωποι που μειώνουν την αρτηριακή τους πίεση, ακόμη και εκείνοι που ξεκινούν από φυσιολογικά επίπεδα πίεσης, θα μειώσουν και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.
2. Το γέλιο μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες
Με τη μείωση του επιπέδου των ορμονών του στρες, εκτός από την ψυχική σας υγεία βελτιώνετε και την αποδοτικότητα του ανοσοποιητικού σας συστήματος.
3. Το γέλιο εξασκεί τους κοιλιακούς μυς
Όταν γελάμε οι μύες στο στομάχι διαστέλλονται και συστέλλονται με τρόπο παρόμοιο όταν κάνουμε γυμναστικές ασκήσεις για τους κοιλιακούς μυς.
4. Το γέλιο βελτιώνει την καρδιακή υγεία
Το γέλιο είναι μια καλή γυμναστική προπόνηση, ειδικά για εκείνους που είναι ανήμποροι να κάνουν άλλη σωματική δραστηριότητα λόγω τραυματισμού, ή ασθένειας. Ανεβάζει τους χτύπους της καρδιάς και καίει παρόμοια ποσότητα θερμίδων ανά ώρα, όπως το περπάτημα με αργό έως μέτριο ρυθμό!
5. Το γέλιο ενισχύει τα Τ-κύτταρα
Τα Τ-κύτταρα είναι εξειδικευμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που περιμένουν σε αδράνεια στο σώμα σας μέχρι να ενεργοποιηθούν. Όταν γελάτε, ενεργοποιείτε τα Τ-κύτταρα, τα οποία αρχίζουν αμέσως να βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει κάποια ασθένεια.
6. Το γέλιο προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών
Οι ενδορφίνες είναι τα φυσικά παυσίπονα του σώματος. Με το γέλιο, μπορείτε να απελευθερώσετε ενδορφίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην μείωση του χρόνιου πόνου και σας κάνει να νιώθετε πιο καλά πάνω από όλα.
7. Το γέλιο σας φέρνει μια γενική αίσθηση ευημερίας
Οι γιατροί έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που έχουν μια θετική προοπτική για τη ζωή τείνουν να καταπολεμούν τις ασθένειες καλύτερα από εκείνους που τείνουν να είναι πιο αρνητικοί και απαισιόδοξοι.

Μοιράστε απλόχερα, λοιπόν, χαμόγελα, όχι μόνον σήμερα αλλά κάθε μέρα! 
 
https://www.daysoftheyear.com
  http://www.gaiam.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails Bookmark and Share